EN TEMPS REAL
La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual
MACBA

 

Disseny i creativitat de la campanya per l’exposició EN TEMPS REAL. La Col·lecció Rafael Tous d’Art Conceptual del MACBA.

L’exposició recull la col·lecció d’art conceptual més important del nostres país, adquirida per Rafael Tous durant tres dècades arrel del seguiment i la relació que va anar establint amb tots els artistes del moment, presentant la realitat que es va viure en aquell precís moment.

Un dels reptes principals de la creativitat era poder representar la col·lecció sense centrar la campanya en una sola obra o una sola temàtica artística, ja que aquesta engloba gran varietat d’àmbits i artistes. Així doncs, es va centrar l’atenció en el concepte del temps real.

Per tal de representar aquest concepte, s’ha buscat traslladar l’espectador a aquella època, agafant un dels símbols més identificatius de la carrera de Rafael Tous, com és el rètol de neó de la Sala Metrònom; espai on es feien les diferents exposicions del moment, i on el MACBA també hi ha dedicat una part de l’exposició. A partir d’aquí, s’ha creat una imatge on podem llegir el títol «EN TEMPS REAL» com si fós una fotografía d’un rètol del carrer, creant aquesta relació directa amb el de Metrònom.

Per la campanya gràfica s’han creat les diverses peces de senyalística de dins i fora del museu, el disseny de banderoles i autobusos de la ciutat de Barcelona, i també diferents peces per l’anunci en premsa escrita i portals digitals, com banners o newsletters, així com les xarxes socials.