MARINA PERFORMANCE ROPES

Disseny de la imatge corporativa i el catàleg de producte

MARINA Performance Ropes és una empresa dedicada al disseny, la fabricació i distribució de cordes d’altes prestacions, sobretot dins del món nàutic.

 

L’objectiu principal del branding era crear una marca que destaqués dins del sector. Al ser un àmbit constituït per empreses històriques i de molt recorregut, era indispensable presentar-se marcant la diferència. Per això es va dur a terme un estudi a fons de la competència que ens va ajudar a definir una estratègia que ens ajudés a construir una marca propera i jove, però alhora seriosa y contundent.

 

Pel que fa a les aplicacions, s’ha desenvolupat la papereria corporativa, elements de merchandising com adhesius i roba de treball, l’adaptació d’imatges per les xarxes socials, i finalment s’ha dissenyat i maquetat el catàleg de productes en dos idiomes per tal de posicionar-se tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

 

Per a la creació del logotip, s’ha partit d’una tipografia gruixuda i amb certs detalls estètics, i s’ha retocat per tal de generar un efecte “enroscat” com si es tractés d’una corda o un carret, fent referència directa al producte que ofereix l’empresa i suavitzant les línies de la pròpia tipografia.

 

Per altra banda, un dels requisits del briefing era la creació d’un logo que es pogués sintetitzar a nivell d’aplicacions i presentar-se mitjançant un símbol. Per aquest motiu s’ha creat una marca responsive que es pugui aplicar de diferents maneres depenent del context i el suport.

 

Finalment, un dels elements més característics del branding de MARINA és la seva gamma cromàtica, ja que s’allunya per complet dels sempre utilitzats blau marí, gris i granate, una mica obsolets, i es presenta de manera més fresca i atrevida mantenint-se perfectament dins del codi nàutic.